Steunpunt voor slachtoffers sektes
 

"Persoonlijke kennismaking minister Opstelten met Sektesignaal tijdens werkbezoek
Geplaatst op 28/05/2014

Minister Opstelten maakte vorige week tijdens een werkbezoek persoonlijk kennis met de werkzaamheden van Sektesignaal. De vertrouwensplek voor slachtoffers van misstanden binnen sektes werd eind 2012 op initiatief van de minister van Veiligheid en Justitie opgericht. Om een goed beeld te krijgen van de problematiek werd Opstelten bijgepraat over de statistieken van het eerste jaar van Sektesignaal. Daarnaast werd de nieuwe infosheet voor professionals aan de minister overhandigd. Een belangrijke focus voor de komende periode is het versterken van het partnernetwerk met zorg- en hulpprofessionals.De kennismaking met de vertrouwenspersonen en werkzaamheden van Sektesignaal was onderdeel van een werkbezoek aan NL Confidential. Dit is de overkoepelende stichting waarbinnen Sektesignaal, Meld Misdaad Anoniem, MiND en de Vertrouwenslijn hun plek hebben.

" einde bericht
(Voor oorspronkelijk bericht: zie www.sektesignaal.nl) 
 
 
 
"Mensen die uit een sekte komen hebben vaak veel zorg nodig" 

NOS verslaggever interviewt Guus Wesselink van Stichting M op 30 november 2012 
 
 

 
 


Van de website van Omroep Gelderland.
http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/1926921/Steunpunt-voor-slachtoffers-sekte.htm
 
Door: redactie
30-11-12 - 09:07 bron: ANP

Mensen die slachtoffer zijn van een sekte, kunnen voortaan terecht bij een speciaal steunpunt. Per telefoon of internet bieden vertrouwenspersonen hulp en uitzicht op een oplossing. Dat meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag.

Het steunpunt wordt beheerd door de stichting M., die ook Meld Misdaad Anoniem in handen heeft. Daar kwamen al telefoontjes binnen over misstanden bij sekten. 'Deze bellers konden we voorheen niet altijd goed helpen. Met het oprichten van Sektesignaal bieden wij nu ook deze slachtoffers perspectief', zegt directeur Guus Wesselink van M.

Het steunpunt moet ook de signalen over misstanden bij sektes, zoals geweld en seksuele of financiële uitbuiting, in kaart brengen. Het ministerie laat tevens onderzoek doen naar de omvang van de misstanden.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) sprak vorig jaar met de Tweede Kamer over de oprichting van een speciaal meldpunt. Dat debat had plaats naar aanleiding van een uitzending van televisieprogramma Undercover in Nederland waaruit zou blijken dat leden van de organisatie Miracle of Love na psychologische druk afstand deden van hun bezittingen en eigen identiteit.

Sektesignaal is zeven dagen per week van 10.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op 088-5543276 of via www.sektegignaal.nl